Ljubljana, 29. avgusta - Združenje Europa Donna Slovenija letos obeležuje 25 let osveščanja o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka ter podpore bolnicam in njihovim svojcem. Septembra se za uvod v rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, s projektom Kava z Europo Donno odpravljajo na teren. Obiskali bodo vse regije.

Združenje Europa Donna Slovenija v letošnjem letu praznuje 25 let svojega delovanja. Že 25 let povezujejo zdrave ženske, bolnice in njihove svojce, zdravnike, strokovne organizacije in podpornike. Z različnimi akcijami in dogodki osveščajo o raku dojk in rakih rodil ter opozarjajo na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni ter si prizadevajo za celostno obravnavo bolnic z rakom dojk in raki rodil, učinkovito zdravljenje, ustrezno rehabilitacijo in psihosocialno podporo bolnicam in njihovim svojcem, so poudarili v sporočilu za javnost.

Zaradi zavedanja pomena osveščanja v lokalnem okolju se bodo septembra odpravili na teren. Obiskali bodo po dva kraja v vsaki regiji.

Kot so pojasnili, bodo na stojnicah mimoidoče osveščali o pomenu preventive in zgodnjega odkrivanja bolezni, predstavili dejavnosti združenja, delili promocijski material, pripravili zabavne nagradne naloge, ponudili kavo ter prikazali pravilen samopregled dojk na silikonskem modelu. Bolnicam in njihovim svojcem pa bodo na voljo za pogovor in morebitna vprašanja v zvezi z diagnozo in zdravljenjem.

V združenju bodo tako obiskali Mursko Soboto, Ljutomer, Maribor, Slovensko Bistrico, Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem, Celje, Velenje, Trbovlje, Radeče, Postojno, Cerknico, Ilirsko Bistrico, Izola, Sežana, Krško, Sevnica, Bohinj, Jesenice, Domžale, Vrhniko, Novo mesto, Kočevje, Tolmin in Novo Gorico. Termini obiskov so dostopni na povezavi: sta.si/q7Ij9C.