Dravograd, 1. septembra - V Zdravstvenem domu Dravograd so danes zjutraj odprli pediatrično ambulanto, ki je sam zdravstveni dom dolgo ni imel. Področje pediatrije je namreč doslej v Dravogradu pokrivala pediatrinja s koncesijo, ki bo svojo dejavnost opravljala še naprej. Na občini so širitve dejavnosti zdravstvenega doma in nove pediatrinje zelo veseli.

"S tem se v naši občini zaključuje prvi del kadrovske prenove primarnega zdravstva, s katerim smo pridobili tri mlade splošne zdravnike oz. zdravnico in pediatrinjo. Čez čas se jim pridruži še en zdravnik, naš štipendist. S tem bo krog kadrovske prenove Zdravstvenega doma Dravograd zaključen, kar pomeni, da bomo ena izmed redkih občin z 'rešenim' vprašanjem zdravstvene oskrbe na primarni ravni," je na družbenem omrežju Facebook zapisal dravograjski podžupan Anton Preksavec.

Zdravstveni dom je prostore pediatrije uredil v nekdanjih prostorih rentgena, je za STA povedala dravograjska županja Marijana Cigala, ki je vseh pridobitev v primarnem zdravstvu v občini prav tako zelo vesela, potem ko je bil obstoj zdravstvenega doma pred nekaj leti zaradi kadrovske stiske celo ogrožen.

A s tem načrtov na področju zdravstva v dravograjski občini še ni konec. Občina namreč že nekaj časa načrtuje nov, večji zdravstveni dom. Sprva je občina načrtovala, da bo projekt, ki je že pripravljen, izvedla v okviru javno-zasebnega partnerstva, a se je medtem pokazala možnost, da bi lahko dom zgradila tudi s pomočjo sofinanciranja iz evropskih sredstev. V tem trenutku tako dokončne odločitve o načinu izvedbe nekaj milijonov evrov vrednega projekta še ni.