Ljubljana, 19. decembra (STA) - Vseslovenska krvodajalska iniciativa Daruj kri, ki obvešča o pomenu krvodajalstva in spodbuja ljudi, da postanejo redni krvodajalci, je v osmih letih pripomogla k pridobitvi več kot 83.000 novih krvodajalcev. Ob prihajajočih praznikih h krvodajalstvu spodbujajo tudi personalizirane elektronske voščilnice.

Kot so sporočili iz Rdečega križa Slovenije, v podporo krvodajalski pobudi Daruj kri iz prazničnih voščil umikajo črke, ki predstavljajo krvne skupine A, 0, B in AB. Ljudi vabijo, naj se pridružijo srčni akciji in s spletno aplikacijo ustvarijo presonalizirano e-čestitko z osebnim sporočilom ter tako svoje bližnje, prijatelje in znance navdihnejo, da tudi oni podarijo najlepše darilo - upanje prejemnikom darovane krvi, da bo v letu 2019 krvi vseh krvnih skupin vedno dovolj in nikoli premalo.

Ob iztekajočem se letu se nosilci akcije Daruj kri zahvaljujejo vsem predanim krvodajalcem, ki s svojim darilom omogočajo, da življenja mnogih tečejo dalje. "Naj praznične trenutke spremlja misel, da je kri, ki rešuje življenja, lahko najlepše in najbolj srčno darilo," poudarjajo.

Akcija Daruj kri je namenjena podpori slovenskemu krvodajalstvu in širjenju te pomembne vrednote med splošno javnost, predvsem v prazničnem času. Kot so prepričani v družbi Petrol, ki je pobudnik akcije Daruj kri, ter sodelujoči iz Rdečega križa Slovenije in Zavoda RS za transfuzijsko medicino, je redno ozaveščanje o krvodajalstvu izjemno pomembno.

Vseslovenska krvodajalska iniciativa Daruj kri že osmo leto zapored s sodobnimi pristopi uspešno obvešča o pomembnosti krvodajalstva ter spodbuja ljudi, da postanejo in ostanejo redni krvodajalci. "Rezultati akcije so nad pričakovanji, saj je v osmih letih tudi akcija pripomogla k pridobitvi več kot 83.000 novih krvodajalcev. Tudi zaradi tega imamo v Sloveniji zadostne količine krvi in do 100.000 krvodajalcev, ki se prijavijo na odvzem krvi," so sporočili iz Rdečega križa Slovenije.