vljudno vabljeni na

13. strateško konferenco Vrednost inovacij:

Prepoznavanje potencialov v zdravstvenem sistemu za spodbujanje inovacij.

Potekala bo v torek, 21. maja 2024, od 11. do 15. ure.

Letos se na konferenci osredotočamo na strategije za učinkovito upravljanje z viri v zdravstvenem sistemu, z namenom prerazporejanja sredstev v korist prebojnih inovacij.

V uvodnem delu konference nas bo nagovorila dr. Valentina Prevolnik Rupel, ministrica za zdravje.

Kot glavna govorca se nam bosta letos pridružila Bogi Eliasen, zdravstveni direktor na kopenhagenskem inštitutu za študije prihodnosti in vizionar na področju globalnega zdravstvenega futurizma in inovacij in Marc Schreiner, direktor berlinskega združenja bolnišnic in član izvršnega odbora Nemškega bolnišničnega združenja (DKG).

Bogdan Tušar iz Društva ekonomistov v zdravstvu bo predstavil pomen ekonomike v zdravstvu za izboljšanje organizacije zdravstvenega varstva, Karmen Janša, dr. med. bo predstavila rezultate analize ekonomskega bremena sladkorne bolezni.

Na okrogli mizi bodo pod moderatorstvom prim. mag. Dorjana Marušiča, dr. med. sodelovali uveljavljeni domači strokovnjaki, ki bodo razpravljali o metodologijah za optimalno upravljanje z zdravstvenimi viri z namenom, da bo zdravstveni sistem osredotočen na bolnika. Delili bodo tudi vizijo prihodnosti organizacije zdravstvenega varstva, ki v središče postavlja bolnika. Z nami bodo: prof. dr. Urh Grošelj, dr. med. iz pediatrične klinike Ljubljana, Iztok Štotl, dr. med. iz UKC Ljubljana, Tanja Španić, predsednica združenja Europa Donna Slovenija in predsednica evropske zveze Europa Donna ter Janez Poklukar, dr. med., zdravnik in nekdanji direktor UKC Ljubljana, SB Jesenice in nekdanji minister za zdravje ter predstavnica Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije.

Konferenca bo potekala v živo, v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani, in virtualno preko našega YouTube kanala.

Več o konferenci si lahko preberete na spletni strani. FarmaForum letošnjo konferenco organizira v sodelovanju z Društvom ekonomistov v zdravstvu.

SPLETNA STRAN DOGODKA

Veselimo se vaše udeležbe in vas lepo pozdravljamo.