V sredo, 23. novembra 2022 ob 11. uri, vabljeni na


11. strateško konferenco Vrednost inovacij: Izidi zdravljenj v osrčju sistema,

Letos bomo na konferenci obravnavali na vrednosti temelječo zdravstveno obravnavo (NaVTeZ, angleško value-based healthcare), ki v središče postavlja bolnika in njegovo zdravje. Cilj tega pristopa je organizirati zdravstveno obravnavo tako, da z njo dosežemo najboljše rezultate zdravljenja, ki so pomembni za bolnika. Doseganje visoke vrednosti za bolnike bi moral postati krovni cilj vseh zdravstvenih inovacij in izvajanja oskrbe.


Z glavnim govorcem, profesorjem Gregoryjem Katzem (vodja katedre za inovacije in vrednost v zdravstvu na Medicinski fakulteti Univerze v Parizu, ustanovni direktor Konzorcija VBHC in akademski direktor poročila EIT Health) in domačimi strokovnjaki bomo predstavili, kaj bolnikom prinaša na vrednosti temelječa zdravstvena obravnava in kako jo doseči. Predstavili bomo, kako imajo zdravstvo urejeno v tujini in kakšen je odnos izvajalec – plačnik.


Konferenca bo potekala v hibridni obliki – virtualno in v Ljubljani, v Cankarjevem domu, v Klubu CD. O vseh morebitnih spremembah ukrepov proti covidu-19 vas bomo pravočasno obvestili.

Celoten program konference si lahko ogledate TUKAJ.

Veselimo se vaše udeležbe in vas lepo pozdravljamo.