Bolezen nikoli ne spi. Medtem, ko mi počivamo, je bolezen aktivna. Nikoli si ne vzame predaha. Morda se nam včasih zazdi, a bolezen le za hip zamiži, zajame sapo in nadaljuje s svojim, še odločnejšim pohodom. Bolezen nikoli ne spi, zato morajo inovacije v zdravstvu vedno teči korak pred njo, da nam pomagajo prebiti njene okope. 

Zato bomo delali brez predaha, dokler svet ne postane bolj zdrav za vse. 

INOVACIJE

V naslednjih petih letih bodo prodorne inovacije v zdravstvu spremenile življenja bolnikov po vsem svetu. Predstavljamo šest terapevtskih področij, kjer bo napredek najbolj očiten.  

CAR-T celične terapije

Delali bomo brez predaha, dokler terapije s celicami CAR-T ne postanejo učinkovito orožje v boju proti raku in dokler ne bodo morda celo povsem nadomestile agresivnega zdravljenja s kemoterapijo.

Raziskave genskega zdravljenja

Genske terapije lahko spremenijo življenje bolnikom s hemofilijo B, zato za nas ne bo predaha, dokler takšnih redkih boleznih ne bomo znali olajšati ali celo ozdraviti.

Kombiniranje zdravljenj

Kombiniranje zdravil proti raku povečuje njihovo učinkovitost in pomaga ljudem živeti bolje. Brez predaha bomo raziskovali, dokler ne bomo znali nadzorovati ali celo ozdraviti ne-drobnoceličnega pljučnega karcinoma. 

Nove terapije za Alzheimerjevo bolezen

Alzheimerjeva bolezen je ena največjih javnozdravstvenih izzivov v Evropi, a mi si ne bomo vzeli predaha, dokler je z novimi zdravili ne bomo znali ustaviti.

Celična terapija za sladkorno bolezen

Za nas ne bo predaha, dokler celična terapija ne bo nadomestila vseživljenjske insulinske terapije za bolnike s sladkorno boleznijo.

Protibakterijska monoklonska telesa

Brez predaha bomo oblikovali nove rešitve, dokler protibakterijska monoklonska protitelesa ne bodo upočasnila napredovanja odpornosti bakterij na antibiotike in se bodo lahko borila proti bakterijskim okužbam.